PRAGUE WINE TROPHY 2016 – 10. ročník

1. KOLO
přihlášení a doručení vín 11. – 22. 3. 2016  
hodnocení 4. – 8. 4. 2016  
výsledky 15. 4. 2016

1.1 Chardonnay
1.2 Pinot Blanc
1.3 Malbec  
1.4 Tempranillo
1.5 Frankovka
1.6 Barbera
1.7 Šumivá a perlivá vína  
1.8 Bílá cuvée

2. KOLO
přihlášení a doručení vín 18. – 22. 4. 2016  
hodnocení 

12. – 19. 5. 2016  


výsledky 26

. 5. 2016 


2.1 Pinot Gris
2.2 Tramín
2.3 Pinot Noir
2.4 Châteauneuf-du-Pape (červené i bílé)  
2.5 Svatovavřinecké
2.6 Muškát  
2.7 Rosé
2.8 Bílá jednoodrůdová vína
(z jiných než nominálně vyjmenovaných odrůd)

3. KOLO
přihlášení a doručení vín 22. – 26. 8. 2016  
hodnocení 15. – 22. 9. 2016
výsledky 29. 9. 2016

3.1 Riesling
3.2 Müller Thurgau
3.3 Cabernet Sauvignon (+ cuvée s min. 50 % odrůdy Cab. Sauvignon)
3.4 Shiraz
3.5 Nebbiolo
3.6 Zweigeltrebe
3.7 Fortifikovaná vína
3.8 Červená cuvée

4. KOLO
přihlášení a doručení vín 26. – 30. 9. 2016
hodnocení 20. – 27.10. 2016
výsledky 3. 11. 2016

4.1 Sauvignon
4.2 Veltlínské zelené
4.3 Ryzlink vlašský
4.4 Merlot (+ cuvée s min. 50 % odrůdy Merlot)
4.5 Sangiovese
4.6 Přírodně sladká vína nad 45 g zb. cukru  
4.7 Champagne  
4.8 Červená jednoodrůdová vína
(z jiných než nominálně vyjmenovaných odrůd)

Kromě přírodně sladkých, fortifikovaných a šumivých vín musí být obsah zbytkového cukru u všech vín do 45 g/l.

Pokud se hodnotí odrůda, musí být její obsah podle pravidel příslušné apelace, aby mohla být uvedena na etiketě (nejčastěji 85 %). Vína s nižším obsahem převládající odrůdy, u kterých tato odrůda není na etiketě uvedena jako jediná, se hodnotí v kategoriích červená/bílá cuvée.